עוגת שמרים שוקולד שתמיד מצליחה - אפשר להכין עם חמאה ונוטלה לגרסא חלבית, או עם ממרח שוקולד השחר פרווה ומחמאה - לגרסא הפרווה, שיוצאת לא פחות טעימה.
המתכון מתאים ל-5 רולדות בתבנית אינגליש קייק.
מרכיבים
• 1 ק"ג קמח לבן רגיל
• 2 ביצים + 1 חלמון
• 200 ג' חמאה רכה או מחמאה לשומרי כשרות
• 2 כוסות חלב פושר או מים לשומרי כשרות
• 1 כוס סוכר
• חצי כפית מלח
• 1 ח' שמרית או 50 ג' שמרים טריים (אפשר להשתמש בקמח שמרים במקום קמח ושמרית)
• מנפים את הקמח לתוך קערה עמוקה.
• מוסיפים את הסוכר וגרגרי השמרית ומערבבים יחד.
• מוסיפים את החמאה, הביצים והחלב הפושר ומתחילים ללוש בצק. בהתחלה הבצק דביק ולאחר עיבוד הבצק מתגבש. את המלח להוסיף בסוף.
• מתפיחים במקום חמים את הבצק למשך שעה וחצי. ניתן להתפיח תפיחה ראשונית של שעה ולאחר מכן להכניס למקרר עד השימוש בבצק.
• מחלקים את הבצק ל-5 חלקים, ומרדדים כל חלק לריבוע בעובי כמעט חצי ס"מ.
• מורחים על כל ריבוע ממרח שוקולד או נוטלה, וחותכים לשניים
• הופכים לגליל כל אחד מהמלבנים, ואז גוללים לצורת בורג כל שני גלילים שהכנו
• מורחים על העוגות חלמון מדולל בכף חלב או מים
• מכניסים לתבנית אינגליש קייק ואופים במשך חצי שעה
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
נכתב על ידי מסעדת רג'ינה - מסעדה כשרה בתל אביב, המציעה תפריט פיוז'ן ישראלי ואפשרות לחדר פרטי במסעדה.